0,00€ Αγορά

Ιστορία

Εκατόν πενήντα χρόνια οικογενειακής παράδοσης μας δίνουν την εμπειρία της υψηλής ποιότητας.

Ακολουθώντας τη σύγχρονη τεχνολογία βελτιώνουμε συνεχώς τις μονάδες παραγωγής μας.

Ο συνδυασμός της μακρόχρονης εμπειρίας μας με την εκάστοτε κορυφαία τεχνολογία μας κάνει

να νιώθουμε υπερήφανοι για το τελικό προϊόν μας.

Γι αυτό και η SantoRousso αποτελεί μια εγγυημένη ετικέτα για κάθε στιγμή της ζωής σας.

 • 2020 - Έναρξη Eshop

  Μπαίνουμε στην ψηφιακή εποχή με την κατασκευή του eshop. Πλέον μπορείτε να παραγγείλετε online.

 • 2014 - Εγκαταστάσεις Μεταμόρφωση Αττικής

  Αρχίζουν οι εργασίες για την δημιουργία «Πρατήριο Λιανικής Πώλησης» και «Συσκευαστηρίου Φιαλών Οίνου» στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Διανομής και Τροφοδοσίας στην Μεταμόρφωση Αττικής.

 • 2010 - Σημαντικές αλλαγές Αικατερίνη Μουλίνου

  Η εταιρεία προσλαμβάνει την σημερινή της μορφή «santoRousso Αικατερίνη Μουλίνου Παραγωγή και Εμπορία Οίνων».Ξεκινούν σημαντικές αλλαγές στην εξελικτική πορεία της εταιρείας περνώντας από την παραγωγή και διάθεση Χύμα Οίνων στην τυποποίηση. Η santoRousso μπαίνει δυναμικά στα τυποποιημένα προϊόντα φιάλης λανσάροντας τρεις σειρές Παλαιωμένα (3κωδικοί), Ποικιλιακά(4κωδικοί), Οικογενειακόν (3 κωδικοί), ενώ παράλληλα φρεσκάρονται οι συσκευασίες στις σειρές PET1.5lt και Bag In Box των 5, 10 και 20lt.

 • 2006 - Υπερσύγχρονο Οινοποιείο

  Γίνεται ένα καθοριστικό βήμα για την εξελικτική πορεία της εταιρείας. Κατασκευάζεται υπερσύγχρονο Οινοποιείο στη Δάφνη Νεμέας μια κατεξοχήν Αμπελουργική περιοχή και συγκεντρώνονται πλέον σε ενιαίο χώρο όλες οι παραγωγικές δραστηριότητες της εταιρείας. Η κίνηση αυτή πέρα από την αύξηση της παραγωγικότητας δημιουργεί προϋποθέσεις ανάπτυξης.

 • 1972 - Πατητήρι

  Δημιουργείται παραδοσιακό πατητήρι στην Μεταμόρφωση Αττικής (σημερινό Κέντρο Διανομής της εταιρείας).

 • 1960 - Ευστάθιος Ρούσσος

  Αναλαμβάνει την Διοίκηση της εταιρείας ο Ευστάθιος Ρούσσος δίνοντας νέα ώθηση στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρείας τελειοποιώντας την παραγωγική διαδικασία των χειροποίητων βαρελιών, δημιουργώντας έτσι ιδανικές προϋποθέσεις για την Παλαίωση Οίνων.

 • 1945 - Παραγωγή Χειροποίητων Βαρελιών

  Λόγω όμως των γενικότερων κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων της περιόδου 1940-45 αποφασίζεται η μετεγκατάσταση της εταιρείας στην Αττική. Δημιουργείται από τον Νικόλαο Ρούσσο πρότυπη εταιρεία Παραγωγής Χειροποίητων Βαρελιών Οινοποιίας με την παραδοσιακή τεχνική που κληρονομήθηκε από τους προγόνους της Οικογένειας. Παράλληλα αναπτύσσεται και Εμπορική δραστηριότητα με εκλεκτές ποιότητες οίνων βασικά από την Σαντορίνη και άλλες αντιπροσωπευτικές γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδος.

 • 1896 - Διευρύνονται οι δραστηριότητες...

  Διευρύνονται οι δραστηριότητες της εταιρείας στην Σαντορίνη τόσο στον Παραγωγικό (Αμπελώνες, Οινοποιείο) όσο και στον Εμπορικό τομέα.

 • 1857 - Ίδρυση εταιρίας Νικόλαος Ρούσσος

  Ιδρύεται η Οινοποιία santoRousso στη Σαντορίνη από τον προπάππο της Οικογένειας Νικόλαο Ρούσσο.Αναπτύσσονται οι πρώτες Εμπορικές δραστηριότητες και δημιουργείται ο πρώτος Οικογενειακός Αμπελώνας με γηγενείς ποικιλίες της Σαντορίνης.

 • 1857 - Ίδρυση εταιρίας Νικόλαος Ρούσσος

  Ιδρύεται η Οινοποιία santoRousso στη Σαντορίνη από τον προπάππο της Οικογένειας Νικόλαο Ρούσσο.Αναπτύσσονται οι πρώτες Εμπορικές δραστηριότητες και δημιουργείται ο πρώτος Οικογενειακός Αμπελώνας με γηγενείς ποικιλίες της Σαντορίνης.